Niek & Marieke voor SOS Kinderdorpen

Fietsen voor SOS Kinderdorpen

Raised

1,915
25% reached of total of €7,500

Wij fietsen voor SOS Kinderdorpen door de Balkan! Met welk bedrag geef jij ons (én de kinderen) een duwtje in de rug? Zo zorgen we er samen voor dat meer kinderen veilig kunnen opgroeien en naar school kunnen gaan.

Wij zijn Niek en Marieke (38 en 31 jaar) en willen in 2021 8000 kilometer fietsen, van Italië kriskras door de Balkan, met als eindpunt Georgië. Ons doel is om hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor SOS Kinderdorpen, zodat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om naar school te gaan en hun dromen waar te maken. SOS Kinderdorpen zet zich in voor kinderen voor wie veiligheid en naar school kunnen gaan namelijk geen vanzelfsprekendheid is.

Studenten voor SOS
Niek is MBO-docent bij Curio in Breda en Bergen op Zoom, en zijn studenten (2 klassen MBO 2, voor het vak Burgerschap) zullen hiervoor een campagne gaan bedenken en opzetten. De invulling van deze campagne is aan de studenten, wij zullen het fietsen op ons nemen. Het doel? Nederlandse studenten bewust(er) te laten worden van de kansen en mogelijkheden die er zijn en hoe deze verdeeld zijn, en wat ieder aan invloed kan hebben.

Op de hoogte blijven
Wij zullen jullie én de studenten tijdens onze reis op de hoogte houden via Instagram (volg hiervoor de instagrampagina @2wielen1gedachte), tot onze reis en de campagne ten einde komt op 19 augustus 2021. 

En als Corona roet in het eten gooit? Dan hebben we niet/minder/een andere route gefietst, maar wél gedoneerd aan SOS Kinderdorpen en een hoop kinderen een duwtje in de rug gegeven.