BESCHERM EEN KIND. HELP EEN FAMILIE. DONEER EEN BOX.

16,7 miljoen mensen in Afrika gaan gebukt onder de gevolgen van oorlog, droogte en torenhoge voedselprijzen. Dit raakt vooral kinderen. SOS Kinderdorpen beschermt deze kwetsbare kinderen en hun families. We kijken wat een familie nodig heeft: voedsel, zorg, onderwijs of werk.

Wil jij deze kerst écht het verschil maken in de levens van deze kwetsbare kinderen en families? Maak dan nu een actiepagina aan en zamel geld in voor een SOS Familiebox! 


Het stappenplan is simpel:

  1. Maak hier nu een actiepagina aan;
  2. Laat iedereen weten dat jij deze kerst echt impact gaat maken met een SOS Familiebox; 
  3. Haal zoveel mogelijk geld op voor jouw box met onze tips en regel de betaling gemakkelijk via jouw actiepagina.

Wat is jouw actie waard?

  • Voor 20 euro zorg jij dat een familie weer kan eten
  • Met 40 euro zorg jij dat een familie weer kan eten en toegang krijgt tot onderwijs
  • Met 60 euro zorg je voor eten, onderwijs en hygiëne artikelen voor een familie
  • Met 80 euro help jij een familie met voeding, onderwijs, hygiëne artikelen en medische zorg

Heb je nog vragen? Kijk dan hier. 

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de SOS Familiebox.

Wat krijgt een familie als ik een box doneer? 
De box staat symbool voor hulp op maat aan een familie die het nodig heeft. In vele landen in Afrika spelen verschillende problemen. Zo komen families in Ghana in de problemen door de hoge inflatie en is er in Kenia voedselschaarste door de enorme droogte. SOS Kinderdorpen biedt in familieversterkende programma’s ondersteuning aan families die het hard nodig hebben. Voor de ene familie is dat voedselhulp, voor de andere familie betekent dat medische zorg, hygiëne artikelen, financiële ondersteuning of schoolgeld voor de kinderen. Sowieso zijn we er altijd voor kinderen zonder ouderlijke zorg, met opvang in onze kinderdorpen en familiehuizen in de gemeenschap.


Krijgen families echt een box? 

Nee, er wordt niet fysiek een box uitgedeeld. De box staat symbool voor hulp op maat aan een familie die het nodig heeft. Voor de ene familie zal de steun die zij nodig hebben anders zijn dan voor de andere. Met uw steun helpen wij families in onze programma’s in Afrika met voedselhulp, medische zorg, hygiëne artikelen, financiële ondersteuning of schoolgeld. Kinderen zonder ouderlijke zorg bieden we opvang in onze SOS families in de kinderdorpen en familiehuizen in de gemeenschap.


Waarom vraagt SOS Kinderdorpen om donaties?

Alleen dankzij de steun van onze donateurs is onze hulp aan kansarme kinderen en families mogelijk. SOS Kinderdorpen is volledig afhankelijk van de steun van donateurs.


Hoe weet ik of SOS Kinderdorpen het ingezamelde geld goed besteedt? 

SOS Kinderdorpen is een erkend goed doel en in het bezit van het CBF- en ANBI Keurmerk. Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. SOS Kinderdorpen is ook een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat we voldoen aan de eisen die de belastingdienst stelt aan goede doelen.


Hoeveel van mijn donatie wordt aan de kinderen en families besteed?

Ons streven is dat van alle ontvangen donaties, of het nu gaat om giften van particuliere donateurs of van bedrijven, stichtingen of nalatenschappen, zoveel mogelijk wordt besteed aan de directe hulp aan kinderen en hun familie. Onze kantoor- en personeelskosten en de kosten om fondsen te werven proberen wij zo laag mogelijk te houden. In 2021 lag ons kostenpercentage op 14,5%. In ons jaarverslag kunt u meer lezen over de bestedingen.

Heb je nog meer vragen? 
Kijk dan hier of stuur een e-mail naar actie@soskinderdorpen.nl